Chocolade workshop van Christian Cholaterie

Chocolade workshop van Christian Cholaterie

Op woensdagavond 12 november 2025 hadden wij Chris van Kempen te gast van Christian Chocolaterie en Pattiserie. 

Nooit kijken wij meer op dezelfde manier naar chocolade! Vergelijk het met wijnen of koffie. De oorsprong is alles. Bodemgesteldheid en klimaat bepalen de cacaoboon die gedijt. Dan volgt een heel proces in het land waar de cacaoboon geteeld wordt, rond de evenaar. De cacaoboon wordt naar Europa getransporteerd en ondergaat dan opnieuw een opeenvolging van stappen voordat daadwerkelijk chocolade wordt gemaakt zoals we die kennen. Vrij van (te veel) bitters en zuren. Vol van smaak en - ook heel belangrijk - aroma. Er komt veel bij kijken en het verschil tussen cacao uit de supermarkt en echte cacao is levensgroot. 

We mochten proeven, van hogere cacaopercentages naar lagere, melkchocolade en zelfs een paar specials. Alsof er een engeltje op je tong smelt, of klinkt dat gek? Maar je begrijpt t: niet te beschrijven zo lekker. En wat weet Chris er veel van en gepassioneerd over te praten! Heel aanstekelijk, erg leerzaam en zeer onderhoudend. Chris bedankt voor je enthousiaste verhaal! 

Na afloop at Chris - zoals al onze gastsprekers - op onze uitnodiging mee met het diner bij Finch. Heel gezellig en nogmaals hartelijk dank en we zeker weten dat we (nog) vaker je winkel inlopen. 

 

Deel deze post